Kaktusser

Stueplanter har interesseret mig lige siden jeg som syvårig fik min første blomst. Det var en Hoya Carnosa også kendt som voksblomst. Jeg synes stadig den dag i dag, at det er en fantastisk smuk plante, hvis ellers den bliver støvet af en gang i mellem. Og når blomsterne åbner sig, er duften simpelthen pragtfuld. Ulempen er at planten udskiller nektar, som drypper ned på vindueskarmen. Det kan godt blive lidt klistret.
Den første plante holdt dog ikke så længe. Årsagen var, at et par af mine brødre fik en anden plante, som voksede betydeligt hurtigere. Jeg ved ikke hvad det var for en plante. Men det at den voksede hurtigere, gjorde den mere interessant på det tidspunkt. Jeg ville gerne kunne se, at den groede. Derfor blev min første blomst udsat for lidt af hvert, og til sidst gik den ud.
Det gik bare ikke helt som jeg havde regnet med. Om det var fordi min mor havde en mistanke om, at jeg selv havde slået blomsten ihjel, ved jeg ikke. Jeg ved bare, at jeg ikke fik en ny blomst i stedet for. Så det var jo lidt surt.
Alligevel er det primært kaktusser jeg har. Og det er ikke kun fordi, de er nemme at have med at gøre. Det er lige så meget fordi, de får sådan nogle flotte blomster, hvis de bliver passet rigtigt. Det bliver mine desværre ikke. Jeg bor i en ret lille lejlighed med kun to værelser. Der er ikke andre rum, som jeg kan disponere over til mine kaktusser. Det gør at hvileperioden, som kaktusserne skal have, ikke bliver så effektiv som den burde blive. Og selv om temperaturen i soveværelset ikke er mere end ca. 14-15 grader celsius, er det altså ikke køligt nok, til at jeg får ret mange blomster ud af det. Det betyder faktisk, at jeg kun har set blomst i to af mine kaktusser. Ærgerligt, men jeg vil altså ikke have det koldere, når jeg skal sove. Det er blandt andet derfor, jeg gerne vil have en landbrugsejendom. Det vil gøre det langt enklere, at give planterne de rette livsbetingelser. Så hvem ved? Det er måske den vej det går… Man har jo lov at håbe.

Tilbage til forsiden