Frelsens Hær.

Først og fremmest er jeg en kristen, og som sådan er jeg en del af Frelsens Hær i Esbjerg. Det vil sige at jeg tror på, at bibelens beretninger om Gud, Jesus og Helligånden er sande. Sagt på en anden måde, tror jeg på at universet, inklusiv denne jord, er skabt af Gud. Jeg tror også på, at djævelen lige siden skabelsen af mennesket, har forsøgt at sabotere Guds skaberværk, og i særdeleshed menneskeheden. I første omgang ser det også ud, som om det er lykkedes. Djævelen har i hvert fald aldrig haft så stor indflydelse, som i vore dage. Som kristen er jeg dog helt overbevist, om at det får en ende på et tidspunkt. Det skyldes i allerhøjeste grad, at jesus blev født til jorden med det ene formål, at betale prisen for mine, og alle andre menneskers fejl, således at vi ikke selv skal bære konsekvenserne af vores mange fejltrin. Uden Jesus ville alting se meget mere sort ud for os alle.

I Frelsens Hær har jeg mit åndelige ståsted. Det er ikke fordi Frelsens Hær er bedre end andre kirker eller frikirker, men det er her, jeg har det godt med at være. Det er så mere præcist i Esbjerg jeg hører hjemme. Her i Esbjerg er det major Lone Lehim og løjtnant Ole Hansen, der er korpsledere. Det er det samme som menighedens præst. Det går rigtig godt, og de er gode ledere for os.

Vi har forskellige aktiviteter, og nogle er mere offentlige end andre. Man har dog altid lov at ringe, eller komme forbi for at få en snak med lederne på stedet. Af aktiviteter kan nævnes en ugentlig gudstjeneste, normalt kl. 18.30, men en sjælden gang et andet tidspunkt. Derudover er vi også at finde på gågaden med sang og spil og en raslebøsse en gang i mellem, hvis vejret ikke er alt for drilagtigt. Det er især regn og blæst, vi ikke kan lide. Vi er ikke professionelle, og det kan også godt høres. Vort formål er dog først og fremmest at fortælle andre om Jesus og om den frelse som han har givet os. Sekundært samler vi også penge ind til arbejdet, som foregår her på stedet, og det er også ganske vigtigt. Her må jeg sige at folk i Esbjerg er flinke til at fylde bøssen, og det er jo dejligt.

Vi har også en bibeltime en gang hver anden tirsdag. Her gennemgås detaljer i bibelen i fællesskab. Formålet er at forstå bibelens ord bedre. Her er der altid plads til en mere. Der bruges endvidere tid på at bede sammen.

Vi har også en familiegruppe som ledes af Ingrid Munk. Den har fungeret siden 2010. Det er IKKE et sted hvor man bare kan komme. Man må kontakte Ingrid for at aftale nærmere. Det er primært enlige mødre, der kommer sammen med deres børn. Det er faktisk rigtig hyggeligt.

Frelsens Hærs lokale hjemmeside i Esbjerg kan findes her.

 

Tilbage til forsiden